top of page

İnşaat, Kereste ve Kağıt Sektöründe Faaliyet Gösteren Makineler İçin Yangın Koruması



Büyük ölçekli ulaşım ve altyapı inşaat projeleri karmaşık olup, birçok risk faktörü içermektedir. Her yıl şantiyelerde yüzlerce yangın çıktığı tahmin edilmektedir. Bu yangınlar, çalışanların ve halkın hayatını riske atmaktadır.


İnşaat sektöründe, ağır iş makinalarınız da çalışanlarınız kadar hayati önem taşır. Hasarın, inşaat gecikmelerinin, yaralanmaların ve artan masrafların önüne geçmenin en iyi yolu, yangın tehlikelerini tespit edip sahadaki araçların uygun yangın söndürme sistemleriyle donatılmasını sağlamaktır.



Yangın Tehlikesi


Ağır iş makinalarında bulunan birçok potansiyel yangın kaynağı, sahada tehlike oluşturmaktadır. Motor bölgesi, yakıt, hidrolik ve elektrikli aksamlar en büyük yangın riski içeren bölgeler arasındadır. Bu kaynaklardan çıkan yangınlar genellikle hızla yayılır ve taşınabilir bir yangın söndürücü ile söndürülmesi oldukça zordur.


Hasarlı ekipmanın onarımı veya değişimi maliyetlidir ve işin gecikmesine neden olabilir. Bu da cezaya veya sözleşmenin iptaline yol açabilir.



Dafo Yangın Söndürme Sistemi


Dafo yangın söndürme sistemi, lifli malzemelerin yağ ve yakıt ile temasının ciddi yangınlara neden olabileceği kâğıt endüstrisinde, şantiyelerde ve kereste fabrikalarında çalışmakta olan ağır iş makineleri için büyük önem taşımaktadır.


Doğru planlama ile kurulmuş bir yangın söndürme sistemi, çalışma alanında oluşabilecek büyük felaketleri önlemek için ihtiyacınız olan korumaya giden hızlı ve etkili bir yoldur.



Sistem Nasıl Çalışır?


Dafo yangın söndürme sistemi dört entegre unsurdan oluşur: Yangınları söndürmek

için koordine, hızlı ve verimli bir şekilde birlikte çalışan Yangın Algılama, Alarm,

Söndürme ve Kontrol. Yangın algılama sistemi lineer ısı algılama kablosundan oluşmaktadır. 180 derece aktivasyon sıcaklığına ulaşıldığında tetiklenen bir alarm sinyali ve sabit bir sıcaklık sensörüne sahiptir. Bu sinyal, azot tüpünü söndürme sıvısı tankına boşaltan itici kartuşu tetikler.


Forrex yangın söndürme sıvısı boru sistemi ile nozüllere dağıtılır. Aynı zamanda alarm sistemi aktifleşerek korna ve ışıklı sinyal ile sürücüyü uyaracaktır. Sıvı madde oksijeni yangından uzaklaştıracak, aşırı ısınmış motor parçalarını soğutacak, yanan malzemeyi kaplayacak, yüzeylere yapışacak ve yeniden tutuşmayı etkili bir şekilde önleyecektir. Aşındırıcı olmayan Forrex, aynı zamanda çevre dostu bir sıvıdır.


Sistemin kontrol ünitesinde, geçmişteki olaylara erişerek önceki vakaların analizinin yapılabilmesini sağlayan Gerçek Zamanlı Saat ve Olay Günlüğü bulunur.


Siz de araçlarınızda Dafo tercih edin, operasyonlarınızın aksama riskini ortadan kaldırın!

Yazı: Blog2_Post
bottom of page